Over mijn laatste duurloop, zenuwen en mijn plannen na de marathon

Oh, jee! Een heleboel tegelijk in mijn hoofd. Maar het valt mee hoor πŸ˜‰. Ik zal bij het begin beginnen. Vandaag heb ik mij laatste duurloop gedaan. Twaalf kilometer, eigenlijk iets te snel voor een duurloop πŸ™ˆ. Hoe dan ook, ik liep ze makkelijk en mijn lijf voelt prima. Dus of ik er klaar voor ben of niet, ik sta volgende week zondag aan de start van de Rotterdam marathon πŸ˜„.

Op socialmedia word ik er regelmatig aan herinnert dat het niet lang meer duurt voordat ik aan de start zal staan. En ik ben daar gevoelig voor. De zenuwen poppen zo nu en dan even op. Een pijntje hier “oh, help” of een gedachte daar “ik ga dat nΓ³Γ³it redden”. Maar inmiddels ben ik al het een en ander gewend en kan ik dit vaak snel parkeren. Wat mij helpt is om te bedenken dat ik niks meer extra kan doen om beter te trainen. Ook het relativeren helpt. Voor wie doe ik dit (voor mezelf), maar vooral waarΓ³m? Omdat ik het leuk! vind.

Zondag ga ik gewoon dat pleuris eind lopen en genieten van alles πŸ‘Š.

Maar daarna dan? Misschien vind je het gek dat ik daar al over nadenk, maar uit ervaring van de vorige keer weet ik dat een motivatiedip zeker gaat komen. Ondanks dat ik de vorige keer dacht dit te kunnen voorkomen door me in te schrijven voor een wedstrijd zes weken na de marathon, hielp dit niet echt. Dus nu een nieuw plan πŸ˜‰.

Natuurlijk is herstel het belangrijkste. Mijn lijf de tijd geven om goed te herstellen van alle training en de marathon zelf. Daarnaast wil gaan fietsen. Tijd om de racefiets weer uit de schuur te halen. Geen start2run, maar start2bike voor mij πŸ˜€.

Ook wil ik een plan maken met mijn personal trainer voor de komende periode in de sportschool. Fit zijn voelt zΓ³ goed, dat wil ik heel graag blijven. Dus ook nΓ‘ de marathon heb ik allerlei plannen.

De komende week staat in het teken van rust en de benen af en toe ‘uit laten’. Als je me zondag wil volgen, mijn startnummer is F841.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s