Anti-zweetsokken

Zoals beloofd, een blog over anti-zweetsokken 😉.

Hoewel het als grapje begon, is het voor hardlopers zeker een serieus onderwerp. Naast al die ander dingen die je nodig hebt voor het hardlopen, zijn de juiste sokken essentieel. Hiermee voorkom je namelijk twee dingen. Ten eerste voorkom je dat je gaat “soppen” in je schoenen en daarnaast  voorkom je dat je blaren krijgt. Natuurlijk is er een verband tussen deze twee. Maar je krijgt niet alleen blaren door het soppen, blaren krij je ook door druk op bepaalde punten. Dit kan je dus voorkomen door de juiste sokken in je schoenen aan te doen. 

Maar wat zijn dat dan voor sokken? Hardloopsokken zijn sokken zonder naden die van speciaal ademend materiaal zijn gemaakt. Hierdoor wordt zweet snel afgevoerd en blijven je voeten droog. Je hebt ze in alle soorten en maten. Op de foto zie je een deel van mijn sokkencollectie. 

Op een aantal van die sokken een l (left) of (r) aangegeven. Daarom noem ik die mijn Lenette van Dongen sokken. Wil je weten waarom, kijk dan dit filmpje (op ongeveer 3/4 gaat het over sokken).

Het enige nadeel van deze sokken is de prijs. Voor één paar betaal ik vijf 😯 keer zoveel als voor gewone sokken. Maar ik zou je afraden met die goedkope sokken te gaan hardlopen 😉. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s