Hardopen en eten

Hardlopen kost energie. Nu weet ik wel dat het aantal calorieën wat aangegeven wordt door een app of hardloophorloge niet helemaal klopt. Maar de weegschaal geeft wel aan dat ik inmiddels zo’n vier kilo minder weeg als toen ik begon met hardlopen (dat was niet eens een van mijn doelen). Wat wel een probleem was en soms nog steeds is, is dat als ik niet goed eet na een grote inspanning ik een hele week sacherijnig ben. Nu zou je denken dat de oplossing makkelijk is, gewoon meer eten. Maar dat is juist het probleem, eten na een lange duurloop is drama. Ik heb gewoon geen trek. Omdat ik gewicht kwijt bleef raken en het niet lukt om altijd genoeg te eten, heb ik hulp gevraagd van een voedingsdeskundige. Zij is gespecialiseerd in sporters. De drempel was best hoog, ik ben immers maar een amateur. Maar als je een marathon gaat lopen, moeten je reserves wel op orde zijn.

De voedingsdeskundige heeft na allerlei metingen een eetschema voor me gemaakt, vooral veel eiwitten verdeeld over de dag voor spieropbouw. Dus heel veel kwark en andere zuivel (gelukkig vind ik dat erg lekker). Het bleek namelijk dat mijn vetpercentage aan de hoge kant was. Dit moet dus anders. Het schema is normaal gesproken heel realistisch, maar met de kerst is dat toch lastig. In allerlei kerstpakketten die we hebben gekregen zit chocolade (dat kan ik ècht heel moeilijk weerstaan). Ook kerstbrood en banketstaaf zijn lastig over te slaan. Tijd om weer terug te gaan naar het (normaal gesproken) heel realistische schema. En daar mag best een keer een stukje chocolade bij (85% is gelukkig mijn favoriet :-)).

Lekker fruitsalade maken en smoothies. Ook ga ik weer opzoek naar lekkere en makkelijke recepten voor het avondeten. Dan komt het de komende maanden vast goed :-).

chocolade

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s